Bra att veta inför resa

Beroende på ditt resmål kan du behöva olika bevis som kan intyga att du har rätt till sjukvård utomlands om du skulle bli sjuk eller skada dig. Har du din hemförsäkring hos oss ingår det alltid en reseförsäkring. Mer om hemförsäkringen>

Det finns även ett antal viktiga telefonnummer som kan vara klokt att spara ner i din telefon innan du ger dig iväg på resa.

Läs även våra vanliga frågor om bra att veta inför resa>

För resa utanför Europa: Servicekort inför resa

Ett Servicekort intygar att du och dina familjemedlemmar har en gällande reseförsäkring. Reseförsäkringen är det reseskydd som ingår i hemförsäkringen och som ger rätt till sjukvård vid olycka eller sjukdom på resa. Har du din hemförsäkring hos oss ingår reseskyddet i upp till 45 dagar per resa för dig och din familj i hela världen och i 90 dagar inom Europa/EES.

Du kan själv fylla i, skriva ut eller spara ner servicekortet. Fyll bara i ditt försäkringsnummer som du hittar på ditt försäkringsbesked (som du fick per mail när du tecknade din försäkring) och se till att försäkringen är betald innan du åker.

Servicekort inför resa>

För resa inom Europa: Europeiska sjukförsäkringskortet

Ta med det Europeiska sjukförsäkringskortet när du reser utanför Norden. Det intygar att du har rätt till sjukvård, på samma ekonomiska villkor som invånarna i det landet har, när du befinner dig i ett EU/EES-land eller i Schweiz.

När du reser till länder utanför EU/EES och Schweiz har du med några undantag inte rätt till vård. För att få ersättning för sjukvårdskostnader i de länderna behöver du en privat reseförsäkring. Har du tecknat hemförsäkring hos oss ingår reseförsäkring i upp till 45 dagar per resa för dig och din familj i hela världen och i 90 dagar inom Europa/EES.

Beställ det Europeiska sjukförsäkringskortet>

Nummer att spara ner inför resan

+45-38 48 93 59

Är SOS-Internationals nummer. Spara det i din mobiltelefon, så kan du snabbt få hjälp om olyckan är framme – oavsett var i världen du befinner dig.

+4610-490 05 10

Är numret du ringer för att nå oss när du befinner dig utomlands. När vi inte har telefonöppet så kopplas du automatiskt vidare till vår skadejour som har öppet dygnet runt. Spara numret och ta med det på resan!

ICE-nödkontakt

Din ICE-nödkontakt är telefonnumret till dina anhöriga, som räddningspersonal kan ringa om du är med i en olycka. Läs om hur du sparar en ICE-kontakt här>