Resa med bil utomlands

Om du ska resa med bil utanför Sverige kan du behöva ha med dig ett Grönt Kort som bevis på att din bil är trafikförsäkrad.

Din fordonsförsäkring gäller inom EU/EES samt i Andorra, Schweiz och Storbritannien. Trafikförsäkringen gäller dock i hela världen enligt Trafikskadelagens regler. Ta alltid med dig ditt försäkringsbesked och registreringsbevis när du reser utomlands med din bil, i vissa länder är det obligatoriskt. Vid resa till vissa länder måste du även ha med dig ett Grönt Kort som bevis på att ditt fordon är trafikförsäkrat. Se listan nedan på vilka länder som kräver ett Grönt Kort.

Observera att din bilförsäkring måste vara betald för att vi ska kunna utfärda ett grönt kort till dig.

Vad är ett Grönt Kort?

Ett Grönt Kort är ett försäkringsbevis för din bil och som intygar att din svenska trafikförsäkring gäller i alla andra länder inom Gröna Kort-systemet. På Trafikförsäkringsföreningens hemsida finns mer Information om Gröna Kort-systemet>

Hur beställer jag ett Grönt kort?

Du kan beställa Grönt Kort genom att fylla i formuläret till nedan. För att kunna genomföra beställningen måste din försäkring vara betald. Observera att det Gröna Kortet skickas till den postadress som du uppgett när du tecknade din bilförsäkring och att det tar cirka en vecka innan kortet är framme. Så genomför din beställning i god tid innan du ger dig iväg på resa.

I följande länder behöver du ett Grönt Kort

 

Albanien Marocko Tunisien
Bosnien-Hercegovina Moldavien Turkiet
Iran Montenegro Ukraina
Israel Ryssland Vitryssland
Makedonien

Beställ ditt Grönt Kort genom att fylla i formuläret.

Observera att beställningen tar cirka en vecka.

  • (ÅÅMMDD-NNNN)
  • (ABC123) eller (ABC12D)
  • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ
  • MM snedstreck DD snedstreck ÅÅÅÅ